Lignende spill

matteVar ikke Tallus noe for deg, eller har du simpelthen gått lei av å redde planeten fra mattemonstrene? I så fall finnes det flust av andre spill på nettet med formål om å lære deg matematikk. De fleste spillene er tilpasset de barna som er i en alder på barneskolenivå, og har ulike nivåer etter hvilket trinn man går på. Men det finnes også mattespill for de som har begynt på ungdomskolen, og de fleste spillene kan spilles gjennom nettleseren uten at man behøver å betale en krone for det.

Brøkregning, regnekonkurranser og gangetabellen

Det er mye som skal læres i løpet av de ti første årene i grunnskolen. Alt fra brøkregning til algebra, gangetabellen og geometri. Hvis man synes dette er vanskelig og ikke har motivasjon til å lære, så kan det løses gjennom læring i spill. Det finnes mange spill på nettet som presenterer matematikk som underholdning, og følgelig vil det være langt enklere å nå frem til barna gjennom dette. Det gjelder kanskje spesielt for de første trinnene på grunnskolen, der slike spill kan gjøre det enklere for barna å forstå essensen i matematikk.

LottomattePå nettstedet Matematikk.org finner du en hel haug med matematiske spill, som er inndelt i de ulike årstrinnene på grunnskolen. Her finner du spill som handler ene og alene om bruk, eller så grunnleggende som gangetabellen. Disse spillene kan også brukes for å teste hvordan barna ligger an i forhold til mattepensum, og vil for de aller fleste være langt morsommere enn hjemmelekser fra den vanlige matteboka. Alle spillene kan kjøres direkte fra nettleseren, og følelig tar det ikke lang tid før man kommer i gang. Spillene er produsert av ulike høgskoler i Norge, og er sannsynligvis den beste portalen i landet for matematisk opplæring gjennom spill.

Areal, sannsynlighet og vinkler

Matematikk er uten tvil et omfattende fag, med svært mange ulike emner som skal læres. Tallus er et fint spill som dekker mye av dette, men det vil være høyst nødvendig å supplere med flere spill. Derfor anbefaler vi som nevnt ovenfor Matematikk.org, men du bør også ta turen innom nettstedet Gruble.net. Her finner du faktisk heller ikke bare spill som ligner på Tallus og med matte som tema, men også en hel del oppgaver relatert til de andre fagene i skolen. Men siden det er lignende spill til Tallus vi nå skal se på, så er det altså mattespillene som er i fokus.

Her finner du enkle spill som de fleste barna på grunnskolen vil kunne mestre, avhengig av hvor langt de har kommet i matteundervisningen. Noen av spillene fokuserer på enkel pluss og minus eller ganging, mens de mer omfattende spillene tar for seg mer kompleks matematikk som omkrets og areal, vekt, volum og lengde samt vinkler og sannsynlighet. Mange av spillene er i form av oppgaver, der poden selv blir nødt til å finne svarene gjennom internett eller lærebok. Kanskje ikke like spennende som å spille med levende animasjoner, men nå skal vel ikke absolutt alt være gøy heller? Så anbefaler vi at du avslutter det hele med en god, gammeldags matte-quiz!

Comments are closed.