Nettspill

nettspillmoroDet å spille på nettet kan være utrolig morsomt, men det kan også være gevinstgivende. Og ikke minst kan det være meget lærerikt, noe spillet Tallus naturligvis er et godt eksempel på. Men kan man lære noe av å spille nettspill sammen med andre over nettet, og kan det overhodet kalles for noe sosialt? Det er naturligvis delte meninger om dette, og vi skal nå se nærmere på ulike typer spill som finnes på nettet.

Lærerike nettspill

Som du kan lese en hel del om her på Tallus.no, så finnes det mange lærerike nettspill, enten de har som formål å lære deg matematikk, norsk, engelsk eller noe annet. Som regel så er det barn og unge som behøver å lære gjennom spill, men det kan også være nyttig for deg som ønsker å lære deg et annet språk, eller som skal lære deg norsk. Tallus er et godt eksempel på et sosialt nettspill der barna sammen må løse matteoppgaver for å bekjempe mattemonstre. Denne unike kombinasjonen av grafikk, flerspillermulighet og ikke minst det pedagogiske innholdet gjør at Tallus er et unikt nettspill.

Det finnes mange spillsider i Norge der man kan spille lærerike nettspill direkte fra nettleseren. Her finnes det alt fra spill som lærer deg gangetabellen din mer omfattende emner som algebra og vinkler.

Underholdende nettspill

Spill er først og fremst moro og underholdning, og det er det viktig at man ikke glemmer. Derfor er det ikke nødvendigvis bortkastet tid å spille nettspill selv om innholdet ikke er direkte pedagogisk. For gjennom spill som World of Warcraft kan man forbedre sine lederevner gjennom det å geleide en gruppe spillere gjennom en rekke kamper. Slike spill der man blir nødt til å både prate, lese og skrive engelsk kan dessuten være svært viktig læring for den språklige utviklingen. Så selv om mange nettspill i bunn og grunn er underholdning og tidsfordriv, så skal man heller ikke skimte av det faktum at de også byr på læring.

Tallus er kanskje ikke det mest underholdende nettspillet, men det er altså fordi det fokuserer på læring. Husk at man alltid bør ta seg tid til å koble av fra mas om det ene og det andre, og da kan nettspilling være en fin aktivitet.

Gevinstgivende nettspill

PokerDen tredje formen for nettspill som finnes, er gevinstgivende nettspill. Da snakker vi stort sett om spill som har 18årsgrense, ettersom man satser penger for å spille. Det finnes en hel del utenlandske spillselskaper som gjennom sine nettsteder tilbyr slike nettspill. Her finner man alt fra tradisjonelle casinospill som Blackjack og Roulette, til omfattende Poker-turneringer og sportsspill. Slike nettspill er både underholdende samtidig som de også kan gi deg helt vanvittige gevinster.

Den mest populære formen for gevinstgivende nettspill er nok spilleautomater. Hver eneste dag så snurrer nordmenn hjulene på flere tusen forskjellige automater på nettet, og alle håper nok på det samme – å vinne den blinkende jackpoten som ofte er usannsynlig stor. Som med det meste annet her i livet så er det viktig at man spiller nettspill med måte, for faren for at man blir avhengig av slike spill er nokså stor.

Comments are closed.