Spillsider i Norge

SpillsiderTallus er uten tvil et gøyalt og lærerikt spill, men det finnes en hel del andre spennende spill på nettet, enten man ønsker å spille på grunn av den lærdommen som ligger i det, eller rett og slett for å koble av fra hverdagens mas og forpliktelser. Vi skal på denne siden gi deg en god oversikt over hvilke spillsider som finnes i Norge, der vi skiller mellom de nettsidene som tilbyr enkle gratisspill i nettleseren og de spillsidene som skriver om «ekte spill» i form av komplette spill for datamaskin eller spillkonsoller.

Spill gratis på nettet

Det finnes svært mange tilsvarende spill som Tallus på nettet, men forskjellen er at de fleste av dem ikke har som formål å lære deg noe. Men man kan ikke pugge matematikk eller andre fag i alt man gjør, så man bør naturligvis sette av tid til litt «tanketom» underholdning også. For de aller minste barna så har statskanalen en meget bra spillportal på NRK Super. Her finner du en samling av svært mange varierte spill, der underholdning for de minste er stikkordet. Det betyr at ingen av spillene er voldelige, men det er uansett et variert tilbud innenfor ulike sjangre som hjernetrim, plattform, eventyr og så videre. Du skal heller ikke se bort fra at selveste Super Mario stikker innom i noen av spillene som finnes her.

Det er mange spillsider i Norge, men det er ikke alle som har et like bra utvalg som for eksempel NRK Super. Men det finnes en stor spillside til i Norge, og den har du kanskje hørt om allerede? Den heter 123Spill og har vært en av de største spillportalene i landet gjennom mange år, og eies nå av Dagbladet. Her finner du flere tusen forskjellige spill i alle forskjellige kategorier. Forskjellen på denne spillsiden og NRK Super, er at du her finner spill også for litt større barn, ungdommer og ikke minst voksne. Spillene er uansett kategorisert på en enkel måte som gjør at man finner noe som passer for enhver målgruppe.

Spill på datamaskinen eller spillkonsollen

Spill er underholdning og tidsfordriv, men det har blitt forsket mye på ungdommers spillvaner, og det viser seg at man lærer mye av å spille – selv om spillene ikke er like pedagogiske som Tallus eller andre lærerike spill. Derfor anbefales det at man lar barna spille, så lenge man har kontroll på hva det spilles og legger merke til aldersmerkingen på spillene. Det finnes mange spillsider i Norge som skriver daglig om konsollspill og spill til PC, og de fire største er Gamer.no, Spill.no, PressFire (eies også av Dagbladet) og Gamereactor.

På disse spillsidene kan du finne svært mye informasjon om de spillene som er aktuelle i dag, og følgelig kan du enkelt finne noen spill som passer til barna dine. Eller er det kanskje du selv som er på utkikk etter noen nye PC-spill? Da finner du alt informasjonen du trenger på slike spillsider, inkludert skjermbilder, priser, videosnutter og så videre. Spillene som skrives om her er kanskje ikke like lærerike som Tallus, men det er definitivt god underholdning!

Comments are closed.